29/9/13

Σχολικοί φύλακες Κατερίνης - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Διεκδικούμε την αποκατάσταση της αλήθειας για τη νομιμότητα των θέσεων εργασίας μας. (διότι ακολουθήθηκαν όλες τις νόμιμες διαδικασίες για την αξιολόγηση και τοποθέτησή μας σε οργανικές θέσεις ΙΔΑΧ)


Τασσόμαστε  κατά παντός, που με δημόσιες δηλώσεις του συκοφαντεί τους σχολικούς φύλακες και καλούμε τους αρμοδίους να αποκαταστήσουν άμεσα την αδικία εις βάρος μας.

Εκφράζουμε  δημόσια την αντίδρασή μας στις «προσβλητικές, αναληθείς και συκοφαντικές», δηλώσεις του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης περί «εργαζομένους χαμηλών προσόντων και χωρίς ΑΣΕΠ».

-       Οι συνάδελφοι που παρέμειναν λόγω εξαιρέσεων σε διοικητικές θέσεις έχουν προσόντα και οι υπόλοιποι είναι ανίκανοι;;;
-       Ποια προσόντα χρειάζονται άραγε, για να είναι κανείς σχολικός φύλακας;;;
-       Μήπως να έχει μεταπτυχιακό, διδακτορικό και τρεις ξένες γλώσσες;;;

Γνωρίζει  ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης τις αποφάσεις της ολομέλειας του ΑΣΕΠ, με αριθμό 6/2005 και 241/2005 που προηγήθηκαν της κατάταξης των σχολικών φυλάκων, στις οργανικές θέσεις που η ίδια κυβέρνηση σύστησε;;;

Γνωρίζει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης ότι το κόστος των σχολικών φυλάκων είναι το 1/3 του κόστους των ζημιών στα σχολικά κτίρια;;;

Η ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις, αλλά και με δημόσιες δηλώσεις αναγνωρίζει την αδικία του οριζόντιου μέτρου της κατάργησης των θέσεων των σχολικών φυλάκων.
Ο υπουργός εθελοτυφλεί στην αδικία εις βάρος μας, δηλώνοντας εμμέσως πλην σαφώς ότι η αξιολόγηση του θεσμού και των εργαζομένων από την κυβέρνηση δεν έγινε ποτέ.                                                                                                                                                                                               Το παράδοξο της υπόθεσης είναι ότι καταργείται ο θεσμός και προσλαμβάνονται σχολικοί φύλακες μέσω ΕΣΠΑ. 

Οι σχολικοί φύλακες  ανήκουν στο έμψυχο δυναμικό του Δ. Κατερίνης (σε διαθεσιμότητας από 23/7), δεν αποτελούμε επιπλέον μισθολογικό κόστος, μπορούμε να συμβάλλουμε στο αίσθημα ασφάλειας του δημότη, αλλά και να εξοικονομηθούν χρήματα από την αποφυγή φθορών και ζημιών.


  •       Λέμε «ναι» στην αξιολόγηση και κινητικότητα αλλά με νόμιμα κριτήρια.
  •        Είμαστε ενάντια στην εξαθλίωση του ελληνικού λαού.
  •        Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας σε όλους τους θιγόμενους εργαζομένους και δηλώνουμε πρόθυμοι να συνεχίσουμε τον αγώνα μας μέχρι τελικής πτώσεως.
  •        Είμαστε αμετάκλητοι απέναντι στις κυβερνητικές αποφάσεις.



ΣΧΟΛΙΚΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

ΕΠΣ. Πιερίας